Горивата поскъпват

"Лукойл Нефтохим" увеличи цените на едро

Бензинът и дизелът продължават да поскъпват. Според проверка на в. "Труд" цените са се повишили с 2-4 ст. на литър. Масовият бензин А 95 вече се продава срещу 2,63-2,64 лв. за литър по столичните бензиностанции, а дизелът достигна 2,68 лв.

Увеличението се дължи на повишение на цената на едро от българската рафинерия "Лукойл Нефтохим", обясняват търговците на дребно. На бензиностанциите на "Лукойл" обаче е повишена цената само на бензина, който струва 2,63 лв., а дизелът все още се продава за 2,64 лв. на литър.

Справка в бюлетина на Европейската комисия показа, че отново бензинът и дизелът в България са сред най-евтините. По-малко в момента плащат за бензин в Румъния, Кипър и Естония. При дизела с по-ниски цени са балтийските републики - Естония, Латвия, Литва, както и Румъния и Словения. На българските цени е дизелът в Кипър и Полша.

Според търговци възможно е да има ново увеличение на цените в началото на следващата седмица, тъй като на международните пазари котировките на петрола отново поеха нагоре.

Коментари: 0