8 млн. лв. за производителите на плодове и зеленчуци

Субсидии ще получат и гъбарите

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” одобри помощ de minimis за сектор „Плодове и зеленчуци” и производителите на гъби. Срокът за прием на заявления по краткосрочната схема за подпомагане е от 3 до 21 септември тази година.

Средствата ще се предоставят на регистрираните земеделски производители на ябълки, праскови, кайсии, череши, сливи, вишни и круши, както и на производителите на домати (полско и оранжерийно производство), краставици (полско и оранжерийно производство), пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле.

Финансовият ресурс, определен за усвояване през 2012 г., е 8 000 000 лв.

Субсидии ще получат и регистрираните земеделски производители на печурки. Oдобрените по схемата средства възлизат на 527 700 лв.

След като информацията от подадените заявления бъде обобщена, Управителния съвет на фонда ще определи точният размер на държавната помощ за подпомагане на декар.

Общият размер на предоставените на един земеделски производител помощи deminimis не може да надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро за период от три данъчни години - от 2010 г. до 2012 г.

Коментари: 0