80 индийски компании на бизнес форума ни в Делхи

България покани индийските фирми да се включат в "София Тех Парк"

192 ~ 1 мин. четене

Индийски компании от сферата на машиностроенето, енергетиката, информационните технологии и други сектори се включиха в българо-индийския бизнес форум в Делхи. От Министерството на иконимиката, енергетиката и туризма посочиха, че броят на индийските компании е бил над 80.

При представянето на участниците министър Делян Добрев изтъкнал, че България поддържа макроикономическа стабилност и най-ниските данъчни ставки в ЕС – 10% корпоративен данък, 10% подоходен данък за физическите лица, 5% данък върху дивидентите и други. Един от основните фокуси на правителствената политика е развитието на инфраструктурата – в момента се строят четири магистрали, допълни той. 

“В резултат на правителствената политика за насърчаване на инвестициите много водещи мултинационални компании вече избраха България за своето производство и високотехнологични услуги. Сред тях са IBM, HP, ABB, Lufthansa, Liebherr, Johnson controls, Montupet и други”, каза министър Добрев.

Изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова представи пред участниците във форума възможностите за развитие на високотехнологични производства и услуги и покани индийски компании да участват в парка. 

По-късно през деня предстоят срещи на Делян Добрев с WIPRO – един от най-големите индийски конгломерати в областта на информационните технологии, с ESCORTS – най-голямата индийска компания- производител на селскостопанска техника, както и с Sutherland Global Services, съобщават от пресцентъра на ведомството. От там добавят, че българската компания Rose Valley Tours е сключила договор за износ на розово масло с индийската Roseleen International.

Подкрепи Economic.bg