90 горски служители гасят пожара в хасковско

Пламъците са обхванали 2100 декара

6638 ~ 1 мин. четене

Над 90 горски служители и над 100 пожарникари, военни и доброволци, участват в гасенето на пожара в хасковско, съобщиха от агенцията по горите. Огънят пламна вчера следобед между селата Брягово и Родопи.

В момента огънят е ограничен. Засегнати са 2100 дка, от които 1200 дка са общинска горска територия, а 900 дка са земеделски площи. Пожарът е обхванал предимно сухи треви и храсти, но има и отделни участъци широколистна гора, в които стихията е обхванала и цели дървета.

6 специализирани автомобила за гасене на горски пожари и 20 високопроходими моторни превозни средства се борят с огъня, като пожарът се гаси от две страни.

В района е съсредоточена пожарна и тежка верижна техника, която прави просеки в гората. На мястото на пожара са изпратени горски служители от Регионални дирекции по горите - Сливен, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Кърджали, както и от Държавните горски стопанства Хасково, Ивайловград, Свиленград, Тополовград, Мъглиж, Сливен, Стара Загора и Чирпан. Причините за възникване на пожара се изясняват.

Подкрепи Economic.bg