Air France търси 550 млн. евро от пазарите

Превозвачът ще разширява флота си и ще погасява дългове

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Френско-холандската авиокомпания Air France-KLM планира да набере до 550 млн. евро чрез продажбата на конвертируеми облигации. Парите ще се използват за разширяване на флота на превозвача и за погасяване на дълг, който е с падеж през тази година, предаде Bloomberg.

Компанията ще продаде дългови ценни книжа за 480 млн. евро, които са с падеж през 2023 г. и след време могат да бъдат превърнати в акции. Превозвачът ще даде на банките опция да купят облигации за още 70 млн. евро, се казва в изявление на Air France-KLM. Франция, която притежава 15.9% от холдинга, ще запише книжа в съответствие с дела си.

Лихвата на облигациите ще базовия лихвен процент плюс надбавка от минус 0.02% до 0.73%. окончателните параметри на емисията корпоративен дълг ще бъдат определени окончателните на 25 март.

"Приходите от издаването на облигациите ще бъдат използвани за общи корпоративни цели на групата", се казва още в съобщението на превозвача. Общите корпоративни цели са разширяване на флота и възможност за оптимизиране на графика за погасяване на дългове.

Подкрепи Economic.bg