Акция „Ваканция” започва от днес

Според анализите на КАТ, децата до 14-годишна възраст най-често стават жертви като пешеходци

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Акцията на КАТ „Ваканция! Да пазим децата на пътя” започва от днес и ще продължи до 15 юни, съобщиха от Пътна полиция. Целта на акцията е да се намалят инцидентите с деца и юноши на пътя.

Засилен превантивен контрол ще се извършва по време на полицейската акция на местата с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия с деца и юноши. Полицаите ще следят и за спазване на ограниченията в населени места и дали шофьорите спират на пешеходни пътеки.

Най-често децата до 14 годишна възраст, които играят навън и пресичат неправилно и внезапно платното за движение, а шофьора кара с несъобразена скорост на водачи в населени места, стават жертви като пешехоци, показват анализи на КАТ. Юношите  попадат в пътнотранспортни произшествия и докато карат велосипеди, мотоциклети и мотопеди.

През последните години се увеличават пътните инциденти с неправоспособни водачи, сред които и непълнолетни. Друг проблем, който пътниците не спазват, е неизползването на обезопасителни колани на задните седалки в автомобилите.

Коментари: 0