Ако ГЕРБ е на власт данъците остават същите, обеща Борисов

По информация на бившия премиер скоро ще бъдат спрени еврофондовете за Словения

180 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ако ГЕРБ е на власт данъците няма да се повишават. Ако ГЕРБ е на власт ще запазим финансовата стабилност. Ще търсим начин за разкриване на работни места, но на база икономическия растеж. Не трябва да взимаме заеми. Основните ни послания са плосък данък, работа, работа и работа. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ в речта си по време на Националната конференция на партията в столичната зала "Арена Армеец".

"През 2009 г. направихме оптимистична програма, защото корифеят във финансите Пламен Орешарски твърдеше, че кризата ще ни заобиколи. Те (правителството на Тройната коалиция - бел. ред.) имаха милиарди излишъци и при това положение е нормално да се заложат по-високи доходи. И след това поехме държавата с 0.5 млрд. лв. дефицит", припомни Бойко Борисов.

Той говори и за бъдещата програма на ГЕРБ, с която партията ще се впусне в предизборната кампания. "В програмата на ГЕРБ ясно и просто казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще поправим грешката - без да даваме на хората нереалистични очаквания, категоричен е лидерът на доскоро управлявалата партия.

"Видяхме какво става с държави покрай нас, които ни бяха давани за пример - Гърция, Кипър, спрените фондове в Румъния. До няколко седмици и в Словения ще ги спрат", е информацията на Бойко Борисов.

Убеждението му е, че в XXI век да имаш магистрала, жп линия пречиствателна станция, метро или подземни паркинги е нормално. "Е, да, ама ги нямаше", защити политиката на правителството си Борисов. Той посъветва местните лидери на партията да разясняват именно това на хората.

"Само 20% са парите за построеното от нас са на българския данъкоплатец. Останалите 80% са на европейския. Трябва да сме рядко глупави ако изберем партия, при която се спират европейските пари", разпалено обясняваше Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg