Пропадане на пътя затвори движението по Дунав мост

Движението на коли и камиони се осъществява в едната лента

232 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Пропадане на част от българския участък на Дунав мост е довело до частично затваряне на движението, предаде kmeta.bg. В бетонната конструкция се е появила огромна дупка с размери около 1 метър. Само за 12 часа дупката се е разширила от 40 см на един метър, като тенденциите са да продължава да нараства. Бетонните отломки са паднали на жп линията, която преминава отдолу.

Поради временното ограничаване на движението на МПС по Дунав мост, при Русе се е наложило трафикът да се регулира от пътна полиция.

Моторните превозни средства се пропускат по етапно в едното платно. Днес експерти на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) извършиха първоначален оглед на съоръжението. Утре Дунав мост ще бъде затворен за 2 часа, в обедните часове, за оглед от експертна комисия. Това става ясно от информацията на АПИ.

В момента на мястото има само стърчащи арматурни железа, а поради сериозните вибрации от преминаващите ТИР-ове не е изключено целият участък да пропадне. По думите на специалистите от Пътно управление - Русе причината са остарялата конструкция на Дунав мост, който е на 60 години, както и интензивният трафик. За едно денонощие по моста преминават близо 4000 автомобила, половината от които са тежки камиони.

Няма струпване на автомобили. От образувалата се неравност на пътя три автомобила са с леки материални щети; няма пострадали, информира МВР.

Подкрепи Economic.bg