Apple иска патент за хибрид между таблет и лаптоп

Напоследък американската корпорация получава само откази от защита на изобретенията й

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Базираната в Купертино, Калифорния американска технологична корпорация Apple продължава да прави опити да получи патенти за всички свои иновации. Поредното искане е за защита на устройство, което от компанията определят като хибриден компютър, който съчетава функциите на таблет и лаптоп, съобщи kaldata. Конкурентите й предлагат подобни устройства от дълго време, но Apple досега официално ги наричаше безперспективни и неудобни.

Устройството е лаптоп, на който му се отделя дисплеят и се превръща в таблет. Подобни джаджи вече предлагат Samsung, ASUS и Dell, а Microsoft препоръчва на партньорите на Windows 8 да търсят нови форми, така че такива продукти, вероятно, скоро ще се появят и от "безименни" китайски производители.

В последните дни Apple не спира да получава откази на исканията на компанията да патентова различни изобретения. Последният отказ дойде от съд в Германия, който каза "не" на искането на компанията да патентова "slide to unlock" - функцията за отключване на устройствата iPhone и iPad.

През март американски съд намери друг патент на компанията за невалиден, а само преди няколко дни американското патентно ведомство отхвърли искането на Apple, която поиска iPad Mini да бъде записан като собствена и отделна търговска марка. Заявление за защита на търговската марка на таблета е било отхвърлено, защото името е "просто описателно", а не уникално.

Подкрепи Economic.bg