Alcatel-Lucent съкращава 10 хил. служители

Френският производител търси начин да се справи с конкуренцията на останалите фирми в бранша

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Френският производител на телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent ще трябва да съкрати още 10 хил. служители. Компанията се опитва да навакса изоставането си в надпреварата с останалите фирми в бранша.

Към днешна дата всеки служител носи на Alcatel-Lucent много по-малко приходи в сравнение например с Nokia Siemens Networks и Ericsson AB, показват данни на Bloomberg. Същевременно компанията харчи повече за административни разходи. Според експерти предприетите мерки може да се окажат закъснели.

През миналата седмица френският производител обяви, че компанията е регистрирала приходи в размер на почти 3.6 млрд. евро. В сравнение с предишното тримесечие те се увеличават с 1.5%, но на годишна база намаляват с 2%.

Брутната печалба на Alcatel-Lucent е намаляла с над 23% на годишна база през третото тримесечие. В номинална стойност печалбата е достигнала 1 млрд. евро от 1.31 млрд. евро година по-рано. Спадът на тримесечна база  11% - от 1.12 млрд. евро в края на вторите три месеца на 2012 г. до 1 млрд. евро в края на третата четвърт на годината.

Оперативната загуба на Alcatel-Lucent е достигнала 161 млн. евро при 39.9 млн. евро през второто тримесечие.

Коментари: 0