Алена Георгиева ще управлява Indesit в Гърция, Кипър и Албания

В момента тя е регионален мениджър България и Балкани

568 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Алена Георгиева, която в момента е регионален мениджър България и Балкани на Indesit Company ще поеме управлението на дружеството и в Гърция, Кипър и Албания, съобщиха от компанията. Георгиева вече ръководи регион Южна Европа, в който са още България, Хърватска, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония и Косово.

Алена Георгиева е работила 8 години за British American Tobacco, 3 от които в регионалната централа за Централна и Източна Европа в Будапеща. Започва кариерата си в офиса на Европейската общност в Атина, където координира джойнт-венчър програмите на страните от Европейския съюз и тези извън него от Балканския регион. В периода 1992-1994 е маркетингов мениджър в Opel General Motors България.

Завършила е Националната гимназия за древни езици и култури в София, а след това и Софийския Университет "Климент Охридски", специалност английска филология. Продължава образованието си в Delaware University, специалност маркетинг и Мениджмънт и в УНСС, специалност международни бизнес отношения.

Член е на Управителния Съвет на Българо-Италианската търговска камара и Асоциацията на производители на електродомакински уреди в България.

Подкрепи Economic.bg