Анализатор срина акциите на Nokia

Пиер Фарагю дори препоръчва на клиенти да "открият къса позиция" срещу компанията

Листваните в САЩ акции на финландския производител на мобилни телефони Nokia се сринаха в началото на щатската сесия с над 6% до 2,83 долара за акция. В основата на спада беше изказване на анализатора Пиер Фарагю от Bernstein Research. Според негова бележка, повишаването на книжата на Nokia в понеделник "до голяма степен неоправдано".

Повишението в понеделник дойде като реакция на съдебното решение по патентния спор между Apple и Samsung. След като журито отсъди срещу корейската компания, акциите на Nokia тръгнаха нагоре, заради очакванията, че решението ще увеличи интереса към смартфона, който Nokia прави с операционната система Windows Phone на Microsoft.

Следващата седмица във Финландия ще се проведе събитието Nokia World, като по същото време, в Ню Йорк, Microsoft е домакин на събитие, като и на двете мероприятия се очаква да бъдат обявени нови устройства за телефоните с Windows Phone 8.  Фарагю не спира дотук и препоръчва на клиентите си препоръчва клиенти да "открият къса позиция" срещу Nokia заради събитията през следващата седмица.

Коментари: 0