Андон Роков става временно председател на ДКЕВР

Адвокатът ще заеме поста за една седмица, след което ще се избере постоянен председател на Комисията

344 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Андон Роков, който в момента е член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на Комисията. Това са гласували министрите по време на днешното заседание на Министерски съвет. Адвокатът ще бъде на поста една седмица, след което ще бъде избран постоянният председател, който да заеме мястото на подалия в понеделник оставка Ангел Семерджиев.

Очаква се окончателното правителствено решение да излезе по-късно днес.

 Андон Роков е завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Притежава дългогодишен опит в областта на енергетиката и търговското право. От 1996 г. Андон Роков работи в "Булгаргаз". В периода 1999 г. - 2005 г. е главен юристконсулт на газоразпределителното предприятие. Роков е бил и синдик на "Химко-Враца". Също така е бил в ръководството на "Вивид Пауър", чийто предмет на дейност е търговия с електроенергия.

Член е на ДКЕВР от октомври 2010 г., когато влиза в състава на Комисията, заедно с още трима от другите членове - Евгения Харитонова, Димчо Маргитов и Милена Миланова.

Подкрепи Economic.bg