Ангел Найденов: Правителството чува протестиращите

Военният министър смята, че протестиращите са разочаровани от предишните управляващи и заради това сега протестират

Автор: Божидара Иванова

„Правителството чува протестиращите и разбира натрупалия се в тях гняв“. Това заяви военният министър Ангел Найденов в предаването „Денят започва“ по БНТ. Според него протестиращите са разочаровани от предишните управляващи и заради това сега протестират.

Найденов отрече, че ГЕРБ организира протестите, но заяви че партията участва активно в тях. По думите му в демонстрациите се включват и представители на десницата, които разчитат, че ще се върнат в парламента.

Относно вчерашния скандал в Комисията за конфликт на интереси, министър Найденов твърди, че Искра Фидосова е използвана като бушон , с цел да се запази групата на ГЕРБ. Според него нещата не се изчерпват с това, че Фидосова се опитва да изчисти името си, доколкото има инициали, свързани с нея.

„Това не опира до един или до втори човек. Тук има една трайно установена практика, която се изразява в шантажиране и в политически натиск и в назначаване на ръководни постове, особено в контролните органи, на удобни на ръководството на политическа партия ГЕРБ хора“, отбеляза военният министър.

Найденов припомни, че министерството на отбраната очаква средства малко над 50 млн. лв. с актуализацията на бюджета, които ще се използват за изплащане на задължения към доставчици и главно към ВМА. Той заяви, че ще се пренасочат средства към това, което е най-необходимо по отношение на техниката.

Коментари: 0