Apple иска да вкара iPad в турските училища

Американската компания преговаря с управляващите в Турция, за да получат поръчката на стойност 4.5 млрд. долара

140 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple преговаря с турското правителство, за въвеждане на iPad в училищата, пишат турските медии. Вицепрезидентът по образованието на Apple Джон Коуч и други мениджъри на американската компания са се срещнали с турския президент Абдуллах Гюл, потвърдиха от администрацията на държавния глава.

Според неофициалната информация срещата е засегнала програмата на Турция за въвеждане на таблети в училищата, която е на стойност 4.5 млрд. долара. Правителството иска да закупи около 15 млн. таблета за училищата, а според анализатори Apple желае да получи поръчката.

Преди време Абдуллах Гюл се оплака на представители на американските власти, че Apple третира потребителите като "втори клас". Според него продуктите на американската компания идват на турския пазар месеци, след като вече са пуснати за продажба в САЩ и другите развити пазари.

Според информацията на турските медии, по време на срещата Гюл е настоял тази практика да бъде прекратена, както и да бъдат отворени фирмени магазини в страната. Коуч е обещал да разговаря с изпълнителния директор Тим Кук по този проблем.

Подкрепи Economic.bg