Apple се нареди на 79-то място по иновации

Перодът е труден за главния изпълнителният директор на компанията Тим Кук

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Apple заема 79-то място сред най-иновативните компании в света. Списъкът е изготвен от Forbes. Само за година технологичният гигант отстъпи с 53 места в индекса, а за две години отстъпи със 74 позиции. През 2011 г. компанията заемаше 5-то място в класацията, а миналата година се нареди на 29-та позиция.

Периодът е труден за главния изпълнителният директор на компанията Тим Кук, който само преди седмица получи ултиматум от борда на директорите да ускори темпа на иновации до нивото от ерата на Стив Джобс.

Списъкът на Forbes за пореден път се оглавява от доставчика на софтуер като услуга Salesforce.com. Решенията на компанията се ползват от доставчици като Google, Dell, Toyota, Cisco и Hitachi. В челната тройка попадат и фармацевтичната корпорация Alexion Pharmaceuticals и разработчикът на софтуер за виртуализация VMWare.

В топ 10 на класацията за най-иновативните компании попадат и британският разработчик на процесори ARM Holdings, китайската търсачка Baidu, онлайн търговецът Amazon. Интересен факт е, че имена като Microsoft, Intel и Nokia не попадат в челната десятка. Интернет гигантът Google заема 47-то място, а през 2011 г. беше на 7-ма позиция.

Подкрепи Economic.bg