Аррle придоби компания за GPS-системи

Слухове оценяват сделката на 20 млн. долара

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската корпорация Apple Inc. е придобила компанията WiFiSlam – специалист в разработването на GPS-системи за ориентиране в затворени пространства, предаде MacWorld.

Новината бе потвърдена официално от говорител на Apple. Според слуховете, базираната в Силициевата долина компания e заплатила 20 млн. долара за сделката. Говорителят на американската корпорация отказа да коментира целта на придобиването и бъдещите планове за развитие на компанията.

WifiSLAM е малка стартъп компания, която през своята 2-годишна история е разработила методи, позволяващи на мобилни приложения да определят местоположението на телефонните апарати с помощта на WiFi сигнали. Системата e полезна за разработчиците на нови видове приложения за търговия на дребно и за връзка в социалните мрежи. 

Тим Куулинг, старши анализатор в Canalys, заяви, че Apple ще може да използва технологиите на WifiSLAM за целенасочена реклама в магазини или търговски центрове. „Apple има добри шансове да бъде също толкова добра компания, колкото Google и Nokia в сферата на мобилните приложения, насочени към определяне на предпочитанията на клиентите”, отбеляза още Куулинг.

Подкрепи Economic.bg