Атентаторът бил в страната най-малко от четири дни

МВР изземва охранителни камери в голям периметър, съобщи Цветан Цветанов

6738 ~ 1 мин. четене

Камикадзето е било в страната ни най-малко четири дни преди атентата на летище "Сарафово". Това стана ясно по време на пресконференцията, която вътрешният министър Цветан Цветанов даде в Бургас. Предполагаемият атентатор обаче не е бил на територията на страната ни повече от седем дни.

В момента МВР изземва охранителни камери в голям периметър, за да разбере как се е движел атентаторът. "Имаме добри оперативни находки, надявам се, че ще имаме добри резултати", заяви вътрешният министър. Цветанов обясни, че той се е подвизавало с фалшива книжка.

Що се отнася до пострадалите министърът заяви, че правителствения "Еърбъс" вече е кацнал в Тел Авив с туристите от злощастната почивка.

Телата на загиналите са в Съдебна медицина и им се прави аутопсия, за която пристигнаха и израелски лекари.

Министърът съобщи още, че ДНК-профилът на терориста вече е изваден и се прави експертиза. По думите му задачата е била доста трудна, тъй като тялото е било напълно разкъсано. Както съобщи премиерът Бойко Борисов късно снощи, главата на терориста е отхвръкнала на 100 метраот мястото.

От МВР вече имат версии от кои държави е възможно да идва камикадзето, както и къде е пребивавал преди да влезе в България. Цветанов поясни, че към момента нямат данни как точно е влязъл на наша територия. Данните от ДНК-теста са изпратени в лаборатория в София, тъй като единствено там има необходимата техника за изследване, което е необходимо на разследването. Разследването се води изцяло от българските власти, но с партньорството на израелските служби.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg