Audi пуска електровелосипед с Wi-Fi (видео)

E-bike Wörthersee може да бъде приведен в движение по три начина - само с краката на колоездача, мускулна сила плюс електродвигател и само чрез двигателя

Audi е използвала своя щанд на Wörthersee Tour 2012, за да покаже своето виждане за развитието на велосипедната индустрия - концептуален електровелосипед с карбонова рамка e-bike Wörthersee. Компанията твърди, че неговата рамка тежи само 1,6 кг, а самата концепция е разработена с мисъл за спорта и забавлението, съобщава pixelmedia.bg.

Велосипедът на Audi е високотехнологичен не само благодарение на използваните материали. В него е вграден компютър със сензорно управление, който показва скоростта, разстоянието, ъгъла на наклона и съхранява информация за тренировките.

E-bike Wörthersee може да бъде приведен в движение по три начина - само с краката на колоездача, мускулна сила плюс електродвигател (скорост до 80 км/ч) и само чрез двигателя (скорост до 50 км/ч). Велосипедът не позволява превключване на скоростите, но компютърът управлява мощността на двигателя, като взема предвид теглото на потребителя и силата на тежестта. Литий-йонната батерия е с мощност 530 Wh и се зарежда за 2,5 часа.

В e-bike Wörthersee е интегрирана Wi-Fi точка за достъп, което позволява включване на смартфон, чрез който да се разблокира вградената система за безопасност. Освен това, Audi акцентира върху интеграцията на велосипеда с Facebook - по този начин велосипедистът може веднага да сподели постиженията си с приятели в социалната мрежа.

Коментари: 0