Австрийските пенсионери избират България и догодина

Възрастните австрийци пътуват по договор със Съюза на пенсионерите в Австрия и според възприетия ротационен принцип следващата година трябва да почиват в различна атрактивна дестинация

140 ~ 1 мин. четене

Австрийски пенсионери, прекарали почивка преди седмица в Слънчев бряг, са заявили желание да летуват у нас и през следващата година. За пръв път от много години курорта ни вдига нивото на туристите си и дава заявка за драстично изтегляне началото на туристическия летен сезон. Оптимистичната за българския туризъм новина бе съобщена на специална пресконференция в Бургас от основния организатор – туроператорската фирма „БТС – Бългериън Турист Сървисиз”. На събитието присъстваха държавния секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андреас Шидер и австрийския посланик у нас Герхард Райвегер.

Възрастните австрийци пътуват по договор със Съюза на пенсионерите в Австрия и според възприетия ротационен принцип следващата година трябва да почиват в различна атрактивна дестинация, каквато е Италия. Очаровани от страната ни, те са заявили желание да се върнат отново в Слънчев бряг, вместо да отидат в Италия.

През май в Слънчев бряг за пръв път бе договорено да почиват общо 7500 австрийски пенсионери. Още толкова ще пребивават тук и през 2014 г. Тридневната визитата на държавния секретар Андреас Шидер и н.пр. Герхард Райвегер в бургаски регион е своеобразен жест към тези хора и акт за особеното внимание, което Австрия обръща на гражданите си от третата възраст. Те са придружавани от журналисти от водещи австрийски телевизии и вестници.

Подкрепи Economic.bg