БДЖ и ВМЗ с нов собственик до края на март

Срокът за обвързваща оферта към БДЖ ще бъде удължен с 20 дни

Автор: Атанас Христов

"БДЖ-Товарни превози" ЕООД и "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД (ВМЗ) трябва да имат нов собственик до края март. Това обяви в интервю за www.economymagazine.bg Емил Караниколов, изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). "Засега и двете сделки вървят много добре", твърди Караниколов.

След проваления първи търг за продажбата на "БДЖ-Товарни превози", към момента има 6 закупени комплекта документи за железницата. Срокът за подаване на обвързваща оферта вероятно ще се удължи до 27 януари, като надеждите на Емил Караниколов са до края на март процедурата да е окончателно завършена.

В напреднала фаза са и преговорите с единствения останал кандидат да купи държавното ВМЗ, което е в много тежко състояние. "Много е важно да имаме успешна сделка и да дойде добър инвеститор. Радвам се, че кандидат-купувачът е български, защото чужда фирма няма интерес да дойде и да развива българската икономика", каза Емил Караниколов. По думите му в първите 20 дни на януари трябва да има подадена обвързваща оферта, а до края на март всичко трябва да приключи.

Цялото интервю с Емил Караниколов четете ТУК.

Коментари: 0