БСП: Оставката на Дянков е отчаян опит да се спаси ГЕРБ

Смяната на финансовия министър е безпрецедентен акт и ще има международни последици за България, смята депутатът от БСП Михаил Миков

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Таня Киркова

Правителството на Бойко Борисов изцяло загуби доверието и изходът е предсрочни избори. Това каза Ангел Найденов от "Коалиция за България" по време на извънреден брифинг. "Оставката на Дянков е отчаян опит да се спаси ГЕРБ, но оставки в пристъп на паника не решават проблема", добави той.

Според зам.-председателя на Коалиция за България Михаил Миков смяната на финансов министър е безпрецедентен акт и щяло да има международни последици за България. "Няма нищо, което да спаси правителството на ГЕРБ. Протестите в страната са  сравними единствено с митингите през 1989 г.", каза Миков, забравяйки за протестите пред парламента в зимата на 1997 година, когато падна правителството на Жан Виденов и Добрев върна мандата на БСП на президента.

Левицата настоява за свикване на спешни политически консултации и за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Парламентарната група на "Коалиция за България" предлага на останалите парламентарни групи още в сряда да бъде изслушан Бойко Борисов, да бъде обсъдена ситуацията и да започнат политическите консултации.

Подкрепи Economic.bg