Банка събира книги за библиотеките

Инициативата “Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” стартира с дарение от 100 творби на българската класика

Дарителска акция за набиране на книги сред служителите, клиентите и партньорите на клоновете и офисите стартира Инвестбанк АД. Инициативата “Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” стартира преди наближаващия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Стартът бе даден от ръководството на банката, а даренията ще са в полза на учебни заведения, читалища и библиотеки.

Инициативата е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Инвестбанк АД в подкрепа на съхраняването и развитието на духовните и културни ценности на България и ще продължи до Деня на будителите – 1 ноември 2012 година.

В присъствието на представители на държавни, общински и обществени институции и организации, чрез Министерство на културата, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична библиотека и Университетска библиотека „Св.Климент Охридски”, Инвестбанк АД направи първото дарение от дарителската акция, което включва 100 избрани творби от българската литературна класика и съвременната българска литература, както и специализирани издания, предназначени за учебни заведения.

По случай 24 май, като поздрав към жителите и гостите на столицата,  Инвестбанк откри инсталация, изобразяваща библиотека с литературни шедьоври върху фасадата на Централно управление на банката на столичния бул. “България”.

 

Коментари: 0