Банкер плащал на групички за ексцесии на протестите

Правителствата на Симеон Сакскобурготски и "Тройната коалиция" са вършили скандални неща в енергетиката

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Хора от политическа партия "Атака", хора около Христо Ковачки и банкер са плащали на провокатори, които да предизвикат ексцесии на протестите. Това каза в ефира на Нова телевизия Стефан Гамизов. Той направи уточнението, че ще спести името на банкера, който управлявал "западна банка" в България и ще го обяви, когато провери информацията.

"Нещата в енергийната система са трагични. Хората имат да платят общо 13.188 млрд. лв. за ток", добави Гамизов. Той заяви, че скоро ще даде пресконференция, на която ще покаже скандални документи, за това, което са вършили в енергетиката предишните две правителства - на Симеон Сакскобурготски и "Тройната коалиция". "Толкова скандални неща, които са извършили предните две правителства няма и в Латинска Америка", категоричен е Гамизов.

Според него в енергийния микс трябва да се увеличи дела на ТЕЦ "Марица-Изток" II, защото в АЕЦ "Козлодуй" трябват много инвестиции за удължаване на живота на сегашните реактори. Затова не може да се разчита само на ядрената централа за намаляване на сметката за ток.

Подкрепи Economic.bg