Фандъкова за мерките срещу проблемните сметки за парно

Софийската "Топлофикация" изпълнява 21 инвестиционни проекта

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Няколко мерки, с които да се реши проблемът с високите и неясно формулирани сметки на клиентите на софийската "Топлофикация" предлага кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя разясни част от тях в интервю пред БНТ.

"За да няма проблем със сметките отчетите трябва да се правят всеки месец. В някои сгради има подобна практика. Възложила съм да се намери и друг начин, без да се пречи на хората", каза Йорданка Фандъкова. По думите й може да се търси начин за самоотчет (гражданите да подават данни от топломерите) и два пъти в годината да се прави контрол на самоотчетността.

"Проверките на сметките за парно ги започнахме преди протестите, когато установихме, че фактурите за декември са високи", припомни Фандъкова.

Тя коментира и финансовото състояние на софийската "Топлофикация", като припомни, че дружеството е в тежко положение от години. В момента се изпълняват 21 инвестиционни проекта. В Брюксел получихме разрешение за финансиране на най-големия - да се използва горивото от завода за боклук. По този начин ще се намали потреблението на газ с 10%", разясни столичният кмет.

Според нея обаче това са дългосрочни проекти и трябва да се мисли за краткосрочни. "Не забелязвам обаче "Топлофикация" да работи добре с клиентите", коментира още Йорданка Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg