Банките пречат за решаването на казуса с ОЦК-Кърджали

Според председателят на синдикат "Защита" кредиторите не могат да се разберат за задълженията на завода

6782 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ние се притесняваме най-вече от банките кредиторки. Те бавят цялото решаване на казуса с ОЦК-Кърджали. Това каза в ефира на БНР председателят на синдикат "Защита" в ОЦК-Кърджали Стефан Атанасов. Той обясни, че днес ще проведат среща с банките, за да получат повече яснота, дали да остават на работа или да отиват на борсата.

"Това е толкова несериозно. Да си давал толкова кредити на човека, който е управлявал този завод и накрая да нямаш интерес да си търсиш парите, които си инвестирал", коментира коментира Атанасов по повод неуспехите при опитите да се реши казуса в предприятието.

Според него все още има интерес от полската "Силезия" да вземе завода под наем за три години. "Мисля, че ако не се разберат ще се стигне до там, "Силезия" да го вземе под наем", добавя Атанасов.

По информация на синдиката от март досега са напуснали около 260 работници. "Останали са 200 работника, но и те са си подготвили молбите за напускане. И те ще ги подадат след срещата, ако не се реши нищо", добавя Атанасов. Той каза, че работниците вероятно ще направят това в понеделник.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg