Бавно, но умерено развитие на щатската икономика

10 от общо 12 банкови региона се развиват положително

3611 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Икономиката на САЩ се развива бавно, но с умерени темпове. Това се казва в доклад на Федералния резерв на Щатите, предава TIME.

Анализът на американската централна банка обхваща данните от първите два месеца на 2013 г. За този период темповете на икономическия ръст се оценяват като "незначителни", макар и "осезаеми" в 10 от общо 12 банкови региона, фигуриращи в системата на Федералния резерв.

Изключение правят Бостънската и Чикагската области, включващи в себе си 11 щата, където икономикото развитие отчита сериозно забавяне. В Чикагския регион икономическата активност "вероятно ще бъде доста слаба през първото полугодие на 2013 г., но през втората половина на годината се очаква да се измени в позитивна насока", отбелязват анализаторите на Федералния резерв.

От началото на годината се наблюдава нарастване на потребителските разходи в повечето региони, което е реална индикация за икономически растеж. От Федералният резерв обаче обръщат внимание, че ръстът е основно на базата на увеличените продажби на автомобили и не засяга по-голямата част от секторите.

Подкрепи Economic.bg