Без протести в ОЦК до вторник

Синдикатите настояват директорът на комбината да отмени издължаването на 4 млн. лева към банка-кредитор и с парите да се изплатят заплатите на работниците

Работниците и служителите от ОЦК – Кърджали няма да предприемат действия до вторник. Това каза председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали - Иванка Караколева, съобщи Фокус.

Днес протести няма да има. Във вторник в 9 часа ще се вземе решение какво ще правим в зависимост от това как ще се развият нещата.

Съобщиха ни, че по сметките на „Интертръст холдинг” са останали 4.3 млн. лева от сделката в „Горубсо”, каза тя.

Вчера металурзите протестираха в София с искания за изплащане на заплати, след повече от 40 дни протести в Кърджали.

В съобщение до медиите, ръководствата на КНСБ и Синдикална федерация „Металици” призовават изпълнителния директор на „ОЦК” АД – Кърджали Славея Стоянова да се откаже от подписа си, с който е дала съгласие дължимите 4 млн. лева от „Горубсо – Мадан” АД на „ОЦК” АД да бъдат усвоени от Първа инвестиционна банка (ПИБ).

Ръководствата настояват паричните средства, постъпили по сметката на „ОЦК” АД – Кърджали, да бъдат разпределени за издължаване на работните заплати към работниците от оловно-цинковия комбинат и за въвеждане на завода в експлоатация.

По този начин ще бъде разрешен острият социален конфликт, ескалацията на който, в противен случай, ще бъде с непредвидими последствия, посочват синдикатите.

Коментари: 0