Blackberry разочарова с финансовите си резултати

Компанията успява да увеличи приходите си, но същевременно отичта загуба за периода април- юни

Канадският производител на телефони BlackBerry завърши първото си финансово тримесечие със загуба, съобщава Reuters. За предходното тримесечие компанията отчете печалба в размер на 94 млн. долара, а в тримесечието до края на юни загубите възлизат на 84 милиона долара.

Приходите на BlackBerry за периода април-юни са в размер на 3,1 млрд. долара, което е ръст от 9% на годишна база. Повечето от приходите идват от продажбата на хардуер (71%), след това са услугите (26%) и на последно място остава софтуерът с 3%. През отчетния период BlackBerry е продала 6,8 млн. смартфона, което е ръст от 13% спрямо същото тримесечие на миналата година.

В сегмента на таблетите, BlackBerry е продала 100 хиляди устройства PlayBook, или 3,7 пъти по-малко спрямо предходното тримесечие.

Според президента на Blackberry Торстън Хайнс, компанията продължава да фокусира усилията си върху разпространяването на BlackBerry 10 платформата. “Все още сме в ранните фази на представянето, но платформата BlackBerry 10, както и BlackBerry Enterprise Service 10, постепенно се доказват“, добавя той.

Коментари: 0