Близо 12% от данъчните декларации подадени по интернет

До момента са подадени 480 000 декларации

480 000 данъчни декларации са приети в цялата страна до 15 часа на последния ден от данъчната кампания (2 май), съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Близо 12%, или 55 837 от гражданите са предпочели да контактуват с НАП онлайн и ще ползват предвидената в закона отстъпка от 5% при подаване на електронна декларация.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане на доходите на физическите лица изтича днес, а общо НАП очаква не повече от 500 000 формуляри. Днес офисите на проходната агенция ще работят докато има чакащи в салоните за обслужване.

От ведомството напомнят също, че декларациите си клиентите на агенцията могат да подадат и по пощата с обратна разписка, както и срещу входящ номер в определени пощенски станции.

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, гражданите могат да получат по телефона на информационния център 0700 18 700, на цената на един разговор от цялата страна. Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП. 

Коментари: 0