Blizoo спира излъчването на ТВ7

От днес кабелният оператор не предоставя каналите Супер7 и News7, а до няколко дни спира и TV7

228 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Един от най-големите кабелни оператори в България - Blizoo спира да излъчва каналите от групата на ТВ7. Точно в 12 ч. днес, 18 март, беше преустановено излъчването на Супер7 и News7, а до няколко дни ще спре излъчването и на самата ТВ7.

"Програмите ТВ7, Супер7 и News7 (доскоро ББТ) ще бъдат спрени в мрежата на Blizoo в следващите няколко дни. Въпреки усилията ни, не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч.", се казва в официалното съобщение на кабелния оператор.

От там обясниха, че ТВ7 е поискала многократно по-висока цена за излъчването на ТВ7 и Супер7, "превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти". Ръководството на дружеството е категорично, че ако приеме драстичното увеличение, ще трябва да вдигне цените към крайните клиенти. "Blizoo се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от ТВ7. За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, Blizoo е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТВ7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТВ7. Преговорите продължават и се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТВ7 в най-скоро време", казват от "Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД.

Според тях е парадоксално, че ТВ7 иска да плащат непосилна цена, а предлагат програмата безплатно по ефир.

"Уверяваме ви, че търсим решение различно от повишаване на цените. Как го правят другите оператори е трудно за нас да коментираме, но е икономически невъзможно да се спазват законите в страната и да се поддържат ниските цени на телевизията към крайни клиенти при подобни драстични увеличения от страна на телевизиите. Blizoo е отговорна и прозрачна компания, която спазва законите", смятат от ръководството.

Подкрепи Economic.bg