Бобева: Спадът на инвестициите е големият проблем на икономиката

Дргугите основни проблеми са свитото вътрешно търсене и производителността на труда, обясни вицепремиерът по икономическото развитие

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Големият проблем пред икономиката на страната е намаляването на инвестициите". Това каза вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на годишната среща на бизнеса с правителството, предаде БТА. По думите й през последното тримесечие на 2012 г. е реализиран най-големият спад в инвестициите.

Бобева отбеляза, че в момента се наблюдава слабо повишение, но то не е удовлетворително. Вицепремиерът обясни още, че Българската агенция за инвестиции работи по 22 големи инвестиционни проекта за около 7 хил. работни места. Тя изрази надежда тези проекти да се реализират, тъй като "това ще допринесе за икономическия растеж на страната".

Освен инвестициите, други проблеми в икономиката на страната според Бобева са свитото вътрешно търсене и производителността на труда, където тенденциите също вървят надолу. По думите на вицепремиера по икономическото развитие нивата на данъчното облагане за фирмите на този етап се запазват.

Коментари: 0