Бобева ще разрешава 10 проблема в българския туризъм

В петък вицепремиерът ще изслуша всеки от шестте кандидата за заместник-министър на туризма

Автор: Божидара Иванова

Вицепремиерът Даниела Бобева ще започне с разрешаването на 10 проблема в българския туризъм. Това стана ясно след срещата на Бобева с браншовите организации. Сред присъстващите бяха представители на малки и големи фирми, ресторантьори и обикновени граждани.

Основните набелязани проблеми за разрешаване от вицепремиера са издаването на визи на чужди туристи, които бизнесът настоява да се издават бързо и евтино. Туристическият бранш настоява и за нискотарифни самолетни билети до черноморските градове, особено до северните части на нашето Черноморие. Други проблеми, който Бобева ще разрешава са свързани с  дефицита на туристическите кадри, както и проблемът с качеството на професионалното обучение на служители. Сред водещите проблеми за разрешаване са проблемът с концесиите на плажовете, рекламата на страната ни в чужбина, данъчните и осигурителните проблеми и собствеността по българското Черноморие.

Вицепремиерът предвижда работата да започне без ресорен министър, тъй като организациите в сектора не успяха да изберат „консенсусна фигура” от шестте предложени от тях кандидата. Именно поради тази причина в петък Даниела Бобева ще събере претендентите и ще ги изслуша, с цел по-бързо да се избере заместник-министър на туризма.

Коментари: 0