Борисов: Магистралите ни са в пъти по-евтини от гръцките

Озадачаващи разлики ще се открият, ако се сравнят цените на метрото и магистралите в България и други страни от ЕС, категоричен е премиерът

Българските магистрали са почти седем пъти по-евтини от гръцките. Това стана ясно от думите на министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на семинар на групата на ЕНП в Комитета на регионите на тема „Големите градове – генератор на растеж, икономическо развитие и конкурентоспособност в регионите”.

Борисов отбеляза, че ако се сравнят цените на метрото, магистралите, жп линиите в България и в другите европейски страни, ясно биха се открили озадачаващи разлики.

"Средно в България километър магистрала е 2,5 милиона евро. При нашите съседи Гърция, със същата природа, са по 16 - 17 милиона евро. Километър метро в България е около 32 - 33 милиона евро. Една и съща машина копае тунелите", каза премиерът.

Борисов коментира още, че сегашното правителство е положило доста усилия по усвояване на европейските фондове и сега усвоените средства да над 30 пъти повече от усвояваните от предишното правителство.

Коментари: 0