Борисов: Ние сме за избори веднага, но не е възможно

С мирни средства този парламент няма да си отиде, смята лидерът на ГЕРБ

3542 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ние сме за избори веднага, но чисто технологично не е възможно. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия позицията на партията, че предсрочните избори трябва да са през май, когато са и изборите за евродепутати. Той изрази категоричното си мнение, че този парламент няма да си отиде с мирни средства.

"Сега сме август, те са в отпуск. При най-добрия сценарий, когато се върнат през септември, ще вкарат точка за обсъждане на Изборния кодекс. Първото гледане може да е през октомври. Законовият срок е шест месеца. Мая Манолова в никакъв случай няма да го пусне веднага", смята бившият премиер. "Дори да го приемат октомври-декември, ще се назначи служебно правителство март-април. А май месец са изборите за евродепутати", обясни Борисов. Според него едни избори струват 20 млн. лв. и не е добре да се правят през един месец.

"С мирни средства този парламент няма да си отиде. Те от нищо нямат свян", смята лидерът на ГЕРБ. "Управляващите са много уплашени. Когато отвън има напрежение и ситуацията го изисква, трябва да си подадеш оставката. Ако хората те харесват, те пак ще те изберат. Колкото повече стоят, токова повече омраза се акумулира", смята Борисов.

Борисов каза още, че без промяна на Изборния кодекс трите партии - БСП, Атака и ДПС, ще си управляват отново. "Ние сме единствената партия, която не прави и няма да направи коалиция с БСП", каза още той.


Подкрепи Economic.bg