Борисов благодари на Барозу за земеделските субсидии

Фискалният резерв приближава 5 млрд. лв, отбеляза експремиерът

72 ~ 1 мин. четене

Благодаря на президента Барозу, че възстанови във възможно най-кратки срокове земеделските субсидии, изплащани на площ. По този начин във фискалния резерв се възстановиха близо 832 млн. лв като размерът му доближава 5 млрд. лв. Това каза пред „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„По този начин успяхме, от една страна, да гарантираме високи нива на резерва, а от друга – да изплатим навреме полагащите се на земеделците субсидии”, отбеляза експремиерът.

„С възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии, успях да изпълня ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които се нуждаеха от тези средства, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи. Веднага след изплащането на тези средства от Брюксел, взех решението парите да бъдат преведени на хората, въпреки предизборните спекулации и упреци от страна на БСП”, каза още Бойко Борисов.

„Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност”, допълни още той.

Подкрепи Economic.bg