Борисов дава старт на нов завод

Премиерът и двама министри ще дадат старт на проекта в "Девня Цимент", инвестицията е 160 млн. евро

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще присъстват на церемония по официалния старт на изграждането на нова производствена линия за клинкер и цимент в „Девня Цимент” АД, гр. Девня утре. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът ще връчи Сертификат за инвестиция Клас А на собственика на завода „Италчементи Груп”.  Общата инвестиция в проекта е около 160 млн. евро.

В изграждането, което ще започне в средата на годината и ще продължи две години, ще бъдат ангажирани повече от 1000 души.

Новата производствена линия ще бъде въведена в експлоатация в началото на 2015 г., като годишният й капацитет ще достигне близо 1.5 млн. тона цимент.


След срещата премиерът ще посети курортния комплекс „Св. Константин и Елена” край Варна, където ще се срещне с български младежи и ученици от училищата с български състав от Западните покрайнини, деца от Македония и от югозападните части на България.

Децата са в България по покана на д-р Милен Врабевски и неговата фондация „Българска памет" и участват в културно-образователен семинар. Фондацията полага приоритетно усилия за културна и социална реинтеграция, както и създаване на условия за по-добри образователни перспективи и евроинтеграция за българчетата от близката диаспора и за младежи от българо - мюсюлманските общности в отдалечените Рило-Родопски райони.

Коментари: 0