Борисов и Барозу ще говорят "на четири очи"

Председателят на ЕК пристига в България, за да открие вотрия метродиаметър на метрото в София

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща "на четири очи" с председателя на Европейската комисия (ЕС) Жозе Мануел Барозу, който тази вечер пристига на еднодневно работно посещение в България.

Двамата, заедно с президента на Росен Плевнелиев, ще открият втория метродиаметър от софийското метро. Проектът е финансиран по ОП "Транспорт" и съфинансиран от българска страна. Делегацията ще посети метростанциите "Сердика", "Лъвов мост", "НДК" и "Европейски съюз".

В делегацията, водена от премиера участват министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Вежди Рашидов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Делегацията на ЕК включва и Кристалина Георгиева, европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

След срещата между Борисов и Барозу се предвижда и среща в разширен състав, в който ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Диана Ковачева, Ивайло Московски, Лиляна Павлова. След разговорите Борисов и Барозу ще дадат брифинг в Министерски съвет (МС).

Жозе Барозу пристига в България тази вечер, между 22 и 22:30 ч. на правителствения ВИП на Летище "София". Церемонията по откриване на втория метродиаметър започва утре, 31 август от 9 ч. пред северния вход на метростанция "Сердика", от страната на Централните софийски хали. Брифингът на Бойко Борисов и Жозе Барозу започва около 11:30 ч.

Коментари: 0