Борисов и Цветанов няма да водят листата за евроизборите

"Не е редно лидерите на една партия, които имат претенции да управляват, да дезертират от вътрешната политика или да се използват имената им, за да бъдат вкарани на тяхно място други хора", обяви лидерът на ГЕРБ

3608 ~ 1 мин. четене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че нито той, нито зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, ще оглавяват листата за евроизборите през месец май. По този начин най-вероятният кандидат за водач ще бъде еврокомисарят Кристалина Георгиева.

"Изключително важно е да се гласува на евроизборите, защото Европейският парламент представлява нашите интереси пред останалите институции на ЕС. Там се приема бюджетът, там се кове законодателството на европейско ниво и пряко влияе на нашето ежедневие – какъв роуминг ще плащаме, как да се подпомогнат пчеларите, каква да бъде субсидията за селското стопанство и други. И е ужасно безотговорно да се твърди, че тези избори са една вътрешно-политическа борба, каквито коментари чета напоследък. Това са поредните спекулации по медиите. Затова е важно да се знае, че нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите", обяви Борисов в социалните мрежи.

"Защото считам, че не е редно лидерите на една партия, които имат претенции да управляват, да дезертират от вътрешната политика или да се използват имената им, за да бъдат вкарани на тяхно място други хора", добави лидерът на ГЕРБ.

За водач на листата на БСП пък се спряга Сергей Станишев, който е лидер и на европейските социалисти.

Коментари: 0