Борисов и Понта се срещнаха на Дунав мост 2

Съоръжението ще влезе в експлоатация през пролетта на следващата година

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Виктор Понта преминаха по вече свързания Дунав мост 2. Двамата премиери се срещнаха по средата на съоръжението, където преди дни е монтиран последният сегмент от конструкцията.

"Много близо сме до приключването на много важен проект за България и Румъния", заяви румъснкият министър-председател. Той обяви, че днес е бил одобрен меморандумът за създаване на българо-румънско дружество за управление на моста.

На официалното откриване присъства и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан.

Еврокомисарят поздрави и двете страни за добре свършената работа и подчерта, че сътрудничеството между най-младите членки на Евросъюза е добър знак.

"Ние направихме необходимото, а комисарят Хаан дойде от Брюксел, за де се убеди с очите си, че това е факт. За нас това е важно, защото имаме половин милиард да ни се възстановят пари от Брюксел и всеки милион ни е ценен”, коментира Бойко Борисов. Той заяви, че се надява до пролетта на следващата година мостът да бъде пуснат официално в експлоатация.

Мостът между Видин и Калафат беше изграден за 5 години и 4 месеца. Съоръжението е дълго почти 2 км, има две пътни ленти за движение във всяка посока.

Коментари: 0