Борисов на двудневна визита в Австрия

Целта е да се разшири сътрудничеството на двете страни в областите икономиката, инвестициите, иновациите и регионалното сътрудничество

100 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно посещение в Австрия по покана на министър-председателя на федералната провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол.

От правителствената пресслужа посочват, че по програа Борисов ще се срещне с Прьол, ще има среща с представители на Сдружението на австрийските индустриалци и ще посети изграждащия се в гр. Виенер Нойщат модерен лъчетерапевтичен център „МедАустрон”.

Очаква се тези срещи да позволят задълбочаване и разширяване на двустранното сътрудничество с Долна Австрия във всички области и особено в сферата на икономиката, инвестициите, иновациите и регионалното сътрудничество, добавят от МС. Разисквани ще бъдат и позициите за Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион.

В делегацията, водена от премиера Борисов, са министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и посланикът ни в Австрия Елена Шекерлетова.

Подкрепи Economic.bg