В четири града протестират срещу застрояването на Банско

Недоволни се събират в София, Варна, Пловдив и Бургас

140 ~ 1 мин. четене

Граждани и природозащитни организации организират днес протести срещу застрояването на Банско. 

Екоорганизации отправиха призив за търсене на отговорност за заграбените от концесионера на ски-зона Банско 650 декара над позволеното в Национален парк Пирин. Коалиция „За да остане природа в България” се присъединява към призива на граждани от София, Варна, Пловдив и Бургас, които настояват за запазване на природата, за справедливост и спазване на закона чрез пореден протест.

В София акцията е насрочена за 17.30 часа, със сборен пункт паметника на Патриарх Евтимий, откъдето шествието ще стигне до Народното събрание. Във Варна шествието е от 17:30 часа със късборен пункт Община Варна до Драматичен театър "Стоян Бъчваров". В Бургас от 17:30 ч. ще започне шествието от пл. Тройката към Морската градина, а в Пловдив - от 17.30 часа, след което ще има мирно шествие до сградата на общината. 


В последните дни на протести в Банско се събират поддръжници на искането за разширяване на ски зоната в курортния град. В разговор с еколози от "Зелените" вчера премиерът Бойко Борисов защити исканията на инициативния комитет и кмета на Банско, които са "за" изграждането на втори лифт.

Подкрепи Economic.bg