Борисов обеща: Няма да сме най-бедните в ЕС

Премиерът приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа

92 ~ 2 мин. четене

„От догодина вече няма да бъдем най-бедната страна в Европа. В момента страната върви по правилния път на развитие и така трябва да продължава”, заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

По думите му държавата ни е постигнала най-добрите нива по отношение на конкурентноспособността и може реално да се очакват вдигане на доходите на българите.

Борисов приветства проверките на Европейската комисия на договорите с Русия за газа. Премиерът каза, че ЕК води много наказателни процедури с големи фирми в Европа и на нас това ни помага. „Има много стари договори, които по безобразен начин са ги подписвали Овчаров и компании. Сега когато имаме по-мощен гръб в преговорите, това ще е по-добре за нас”, каза Бойко Борисов. Той смята, че по този начин ще се избегнат всякакви монополи и обяви, че е справедливо Европейският съюз да направи своя фирма на Европа, която да купува директно газа от Русия и да го разпределя на всички страни в Европейския съюз. "Това ще е най-справедливо", каза премиерът. По думите му много държави сега са си направили по-евтини договори с Русия и цената сега не е конкурентна.

В деня на Съединението премиерът посети училище „Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала на стойност 1 млн. лв. За националния празник заедно с Борисов в Пловдив пристигнаха и министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков.

Съединението не е политически акт, а духовен, защото се основава на вярата и надеждата, каза по време на тържествения молебен по повод 127 години от Съединението на България Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

Кулминацията на официалното честване на 127-мата годишнина от Съединението е тържествената заря-проверка от 20,30 ч тази вечер, на която ще присъстват президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева и премиерът Борисов.

Подкрепи Economic.bg