Борисов преряза лентата на новото Околовръстното

Изпълнителите на проекта спазиха обещанието си участъкът да бъде завършен за рождения ден на премиера

6942 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на новото трасе от Софийски Околовръстен път - Южна дъга и мост - естакада над „Бистришко шосе”. Изпълнителите на проекта спазиха обещанието си участъкът да бъде завършен за рождения ден на премиера.

С водосвет преди това беше осветен Лот 31, част от който е новоизграденият участък. Проектът е - Рехабилитация и реконструкция на път IІ-18 Софийски Околовръстен път - Южна дъга от км 41+137.87 до км 44+720 и пътна връзка №2 на пътен възел „Младост” в участъка от СОП до началото на съществуващия надлез” и пътен възел „Младост” в участъка от Околовръстен път до началото на съществуващия надлез. 

Разказвайки на присъстващите какво му е коствала реализацията на проекта, премиерът каза: „Тази дъга нямаше шанс да се случи, тъй като ни изнудваха мутри, собственици на бензиностанции, собственици на автокъщи и какво ли още не”.

Борисов благодари на изпълнителя на обекта, който влиза в експлоатация два месеца и половина предсрочно, и пожела на шофьорите безаварийно преминаване по новото трасе.

Участъкът от „Южната дъга” е дълъг близо 3 километра и 600 метра. Стойността на проекта е близо 45 милиона лева.Подкрепи Economic.bg