Борсата в Ню Йорк пуска авариен план за работа

Централата на NYSE Euronext не е пострадала от бурята Санди, но сградата ще остане затворена и днес

Автор: Мирослав Иванов

NYSE Euronext заяви, че планира да изпробва нов план за действие в извънредни ситуации, за да помогне за възобновяване на изпадналия в застой капиталов пазар в САЩ, и добави, че етажът на който се осъществява търговията  все още не е повредена от бурята Санди, която удари САЩ.

Фондовите пазари в САЩ ще бъдат затворени за втори пореден ден днес, тъй като Wall Street обръща внимание дали пазарите ще бъде в състояние да възобнови функционирането си в последния търговския ден на месеца в сряда.

Сряда е ключов ден за търговия, тъй като бележи края на месеца, когато търговците на цените книжа преизчисляват портфейли.

Sandy причини най-големия проблем на пазара на за последните 27 години. Бурята се появи точно в средата на сезона на отчетите, което накара десетки компании да отложат тримесечни резултати.

Ако седалището на NYSE и етаж за търговия не са способни за търговия в сряда, сделките с  листваните на NYSE ценни книжа ще бъде изпълнявана от борсовия оператор Arca .


NYSE Arca ще предложи на фирмите възможността да тестват откриването и закриването на търговете на NYSE Arca днес.  
"Подчертаваме, че до момента, не е имало повреда в централата на NYSE Euronext , която да наруши етажа за търговски операции", се казва в уведомлението  NYSE.

Седалището на NYSE е на няколкостотин метра нагоре по улицата от областите в долната част на Манхатън, които са евакуирани.

Плана за действие в извънредни ситуации е описан като "предпазно" средство, като се има предвид непредсказуемостта на бурята, която е наводнила части на град Ню Йорк.

Коментари: 0