Британският парламент отхвърли предложението за намеса в Сирия

Предложението на правителството за участие във военна операция срещу Сирия бе отхвърлено от парламента с 285 на 272 гласа

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Парламентът на Великобритания отхвърли предложението на правителството за участие във военните действия срещу Сирия. Все повече страни отказват да подкрепят военна операция срещу режима на Асад без подкрепата на ООН. Това стана ясно след като късно снощи приключиха разговорите на петте членки на Съвета за сигурност за създалата се ситуацията в Сирия, но не бе взето конкретно решение. Британският министър на отбраната Филип Хамънд заяви, че Великобритания няма да участва в каквито и да било военни действия срещу Сирия, след като правителството получи отказа на парламента за подобна акция. Предложението бе отхвърлено с 285 на 272 гласа.

Междувременно и британският премиер Дейвид Камерън заяви, че ще се съобрази с мнението на законодателния органи и че разбира обществения и парламентарен скептицизъм по отношение на евентуално военно участие в Сирия.

Според данни на руската осведомителна агенция ИТАР-ТАСС, вече 12 страни от НАТО са дали своя отказ за участие в евентуална военна операция на САЩ срещу Сирия, ако тя не получи одобрението на Съвета за сигурност на ООН.

Подкрепи Economic.bg