Българи създадоха софтуер за търсене на работа във Великобритания

Услугата предоставя достъп до милиони актуални свободни места, събрани от над 355 британски борси за работа

328 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българската софтуерна компания ”Онтотекст” представи официално във Великобритания платформата ”JAGAJOBS: the UK Jobs Data API”, която позволява лесно търсене на информация за работни места във Великобритания по различни показатели, съобщиха от  ”Онтотекст”. Услугата предоставя достъп до милиони актуални свободни места, събрани от над 355 британски борси за работа и постоянно обновявани в една единна и изчерпателна база данни.

Целта на новия проект на компанията, е да предостави разнообразна информация за ежедневните нужди на британския пазар на труда и на специфични негови сектори. Сайтът позволява търсене и класифициране на информация по различни показатели като работна позиция, местоположение, обхват на заплащането, дата на публикуване, тип работна позиция, както и тип и име на създателя на обявата. Платформата лесно се интегрира с други софтуерни приложения, онлайн услуги, разнообразни бизнес процеси. Сред поддържаните от системата формати са hr-xml, json, xml.

Компанията разработчик на софтуера -”Онтотекст”, е сред световните лидери в софтуерния сегмент на семантичните технологии и семантичните бази данни. ”Онтотекст”  има сериозен опит на британския пазар, където на нейни технологии са базирани сайтовете на The British Museum, Националният архив на Великобритания, както и порталите на медийната група BBC за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. и за Европейското първенство по футбол през 2012 година. Компанията е една от най-иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

Подкрепи Economic.bg