Българи тунинговаха трабант до 220 к.с.

Машината на тунинг-ателието Kokonja е с двигател на Fiat Coupe

1200 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българското тунинг-ателие Kokonja направи тунинг на легендарния автомобил – трабант, съобщи изданието Autoevolution. Прокетът носи името Trabant RS. Автомобилът е оборудван с двигател от Fiat Coupe с мощност 220 к.с., което 10 пъти повече от първото поколение на модела.

Двигателят на Trabant RS е с обем 0,5 литра и мощност 18 к.с., а малко по-късно се увеличава до 0,6 литра и 26 к.с. Не е известно теглото на „българския” Trabant. Заводската версия на машината тежи 600 кг. и едва ли след намесата на тунинг-студиото се различава значително от нормалното си тегло.

Автомобилът е с впечатляващо съотношение „маса-мощност”. Trabant RS е оборудван със спирачна система Brembo и спортно окачване. Подобрен е и външният вид на автомобила. Той е боядисан в ярко синьо и е оборудван с големи джанти. Салона на колата е с кожа и алкантара.

Не е известно колко време и средства са изразходвани за осъществяване на проекта. Не е ясно и за кой е правен той. От видеото обаче се вижда пернишки регистрационен номер.

Подкрепи Economic.bg