България със свой щанд на "Зелената седмица" в Берлин

Родни производители ще предложат биопродукция и български традиционни храни

176 ~ 1 мин. четене

България ще бъде представена със свой щанд на представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия, съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието и храните.

Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 хиляди посетители.

Българският щанд тази година е с площ 140 кв.м. и е разположен на централно място, добавят от ведомството. За откриването в Берлин ще пристигне и земеделският министър Мирослав Найденов.

За втора поредна година акцентът в българското участие на изложението ще бъде насочен към биопроизводството и биопродуктите. В биосекцията на българския щанд, посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България. Те ще се представят с печена белена капия, консервирана, лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио; винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка и други.

Родните производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти.

Подкрепи Economic.bg