Българският спортен тотализатор е с ново ръководство

Новият изпълнителен директор на БСТ е Белчо Иванов, а председател на Управителния съвет Нораир Нурикян

436 ~ 1 мин. четене

Българският спортен тотализатор (БСТ) е с ново ръководство, съобщиха от пресцентъра към спортното министерство. Новите членове на Управителния съвет на БСТ бяха представени от министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. Председател ще бъде двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Нораир Нурикян.

Постът на изпълнителен директор поема дългогодишният генерален секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Иванов. Част от Управителния съвет станаха и олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, Деница Узунова и Бойко Бойчев. Узунова е икономист по образование, а Бойчев - финансист.

"Това, което е важно и искам да подчертая е референцията към цялостната политика на кабинета "Орешарски" за експертни назначения, а не политически. Още в сряда на заседанието на Министерски съвет ще бъде разгледано предложението за процентното увеличение от 17% на 18%, които да се отделят за подпомагане на спорта от страна на БСТ. След като бъде направена ревизия на финансовото състояние на тотализатора ще стане ясно и дали цялата сума от непотърсените печалби ще бъде насочена за развитието на физическото възпитание и спорта", обясни министър Георгиева.

Подкрепи Economic.bg